Dagen jag dör

av Helene Thituson | Uppdaterad: sep 15, 2023 | Uncategorized

Den dagen jag dör kommer mycket att ske.

Mycket kommer att förändras.

Världen kommer att vara upptagen.

Den dagen jag dör kommer alla viktiga möten jag bokade att förbli oavslutade. De många planer jag ännu inte hade slutfört kommer förbli för alltid ofullgjorda.

Kalendern som styrde så många av mina dagar kommer nu vara irrelevant för mig.

Alla materiella ting som jag värnade om och värdesatte så högt kommer att lämnas i andras händer att vårdas eller kastas bort.

Orden från mina kritiker som tyngde mig kommer inte längre att såra mig. De kommer inte längre kunna beröra mig.

De argument jag trodde jag hade vunnit i detta liv kommer inte tjäna mig eller ge mig någon tillfredsställelse eller tröst.

Alla mina email, sms och samtal kommer att förbli obesvarade. Deras stora brådska kommer att tystna.

Allt det jag ångrat, allt kommer att förpassas till det förflutna, där de alltid borde ha varit ändå. Varje dömande jag haft över min kropp när jag sett mig själv i spegeln; min kropp, mitt utseende och på senare år mina rynkor allt kommer att blekna bort.

Min image, min bild så som jag ville andra skulle se mig, den jag arbetade så hårt för att forma, kommer att lämnas åt er att fullborda.

Det rykte jag en gång kämpade så hårt för att upprätthålla kommer att vara av liten betydelse för mig.

Alla små och stora ångestmoment som störde min sömn varje natt kommer att bli maktlösa.

De mysterier om liv och död som så upptog mina tankar kommer äntligen att klarläggas på ett sätt som de aldrig kunde medan jag levde. Dessa saker kommer säkerligen att vara sanna på den dag jag dör.

Ändå kommer en sak till att ske den dagen.

På den dagen jag dör kommer de få människor som verkligen känner mig och älskar mig innerligt att sörja djupt.

De kommer känna en tomhet.

De kommer känna sig lurade.

De kommer inte känna sig redo.

De kommer känna som om en del av dem själva också har dött. Och på den dagen, mer än något annat i världen, kommer de vilja ha mer tid med mig.

Detta känner jag själv så innerligt från dem jag älskar och sörjer över.

Så, med vetskap om detta, medan jag fortfarande är i livet ska jag försöka komma ihåg att min tid med dem jag älskar, är ändlig och flyktig och så oerhört värdefull – och jag ska göra mitt bästa för att inte slösa bort en sekund av den.

Jag ska försöka att inte slösa bort en ovärderlig stund med att oroa mig för alla de andra saker som kommer att hända på den dag jag dör, för många av dessa saker är antingen inte min sak eller bortom min kontroll.

Min kära goa vänner, dessa ”andra ting” har en lurig förmåga att hindra oss från att leva, när vi fortfarande andas; de slåss om din uppmärksamhet, tävlar om dina känslor.

De berövar dig glädjen av detta oåterkalleliga, omätbara, ständigt försvinnande NU med dem som älskar dig och vill bara dela det med dig.

Missade inte tillfället att ”dansa” med dem medan du fortfarande kan. Det är en kärleksfull stund som är värd att omfamna med hjärtat fyllt av känslor.

Det är lätt att slösa bort så mycket av det dyrbara dagsljus innan vi lämnar de vi älskar. Och de som älskar oss!

Låt inte ditt liv rövas bort varje dag av allt du tror är viktigt, för när den dagen du lämnar oss kommer – faktum är att mycket av det du trodde var viktigt, inte längre kommer att vara av betydelse.

Ja, du och jag kommer att dö en dag.

Men innan den dagen kommer: LÅT OSS LEVA!

Helene Thituson

Helene driver ett flertal olika bloggar, som besöks av hundratusentals läsare varje månad. Hon hjälper andra över hela världen att starta upp sina egna verksamheter på internet. Hon fick äran att tilldelas ett Master Marketing Award inom Internet Marknadsföring i Phoenix Arizona.

När hon inte skriver eller arbetar, umgås Helene gärna med sin familj och sina vänner. Hon älskar att lära sig nya saker.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

För information: Några av länkarna i den här artikeln kan vara affiliate-länkar, vilket gör att jag kan få en ersättning det är helt utan kostnad för dig om du bestämmer dig för att handla något. Allt det jag rekommenderar här produkter jag personligen har använt och står bakom. Denna sida är inte avsedd att ge ekonomisk rådgivning och är endast till för underhållning. Du kan läsa mer om affiliate i min integritetspolicy.

Häng med in i den privata Facebook gruppen för exklusiv information!

Liknande inlägg:

12 råd inför din bloggstart!

12 råd inför din bloggstart!

Funderar du på att starta en blogg? Jag tänker ibland: "Om jag bara visste då vad jag vet nu." Det finns massor av saker jag...

Vad är web 3.0? Ordlista

Vad är web 3.0? Ordlista

Nu går vi in i Web 3.0-framtiden och vi läser om många NYA ord och termer. Vad är nollpartsdata? Vad är skillnaden mellan första...