Vad innebär det att börja blogga 2023

av Helene Thituson | Uppdaterad: jun 7, 2023 | Tjäna pengar online

Att börja blogga kan betyda många olika saker beroende på vem du frågar. För vissa är det ett kreativt utlopp, för andra är det ett sätt att dela med sig av kunskap eller erfarenheter, och för några andra är det ett sätt att bygga upp en gemenskap.

För mig är bloggandet allt detta och mer därtill. Det är framförallt min inkomstkälla och det kan bli din också.

Hur ska du börja blogga 2022?

Om jag skulle summera upp det i en enda mening så skulle den låta så här:

Blogga som om du startar upp ett företag, inte som en bloggare eller  författare.

Om du vill lära dig hur du startar en blogg för att tjäna pengar som du kan leva på, måste du sluta skriva och börja utveckla system för att skala upp din blogg som ett företag, inte en hobby.

Sen 2010 har jag  fokuserat på att göra hemsidor och sökmotoroptimering åt företag från alla jordens hörn. Jag hade en blogg som jag startade upp ungefär samtidigt  men som jag inte la så mycket vikt vid.

Största orsaken till att den inte fick min tid, var på grund av att våra kunder behövde vår uppmärksamhet och det fanns liksom inte mer timmar på dygnet.

Jag tjänade runt 300 – 500 kr i månaden, trots att jag inte behandlade bloggen som ett företag.

Men så hände något i slutet av augusti 2019, jag fick lite mer tid och bestämde mig att implementera allt jag lärt mig på denna blogg och började behandla bloggen som ett nystartat företag. Jag slutade att känna som om det var en hobbyverksamhet och satte på mig ”VD” hatten.

Nu började det hända saker med bloggen.

Besöken och läsarna blev fler och fler. Tusentals och åter tusentals besökare varje dag och i december 2019 fick jag utbetalat  18.000 kr och det bara fortsatte,  Januari 2020 – 26.000 kr, Februari 43.000kr….

Nu började det roliga!

I skrivandets stund har jag flera bloggar både på svenska och engelska som jag får en inkomst ifrån.

De flesta bloggråd du får är föråldrade

Det är bara att inse, att de flesta som ger råd om hur du ska blogga nämner saker som funkade ”förr”. 

Sanningen är den att det ser väldig annorlunda ut nu mot 5-10 år sen. 

Dessa ”gammeldags” influencers säger åt dig att skriva om din passion, vara konsekvent, skapa goda skrivvanor och skapa engagerande innehåll.  Är detta rätt sätt att ta sin blogg in i framtiden? Svar: Nej!

Jag ser det om och om igen, bland våra influencers, bloggare, innehållsskapare, de skriver om deras födelsedagar eller kanske om vad de gjort i trädgården, middagen med vännerna, vilka de mött på stan.

NEJ tiderna har förändrats. Den stora massan går inte till en blogg för att läsa vad du gjort i helgen.

Detta är vad vi har sociala medier till! Den typ av bloggande tillhör gårdagen! 

Jag hatar att säga det, men detta funkar inte om du ska tjäna pengar på ditt bloggande och få din huvudsakliga inkomst därifrån.

För att få din blogg att växa 2022 behöver du nya tillvägagångsätt och nya strategier.

Hela anledningen till att jag skapar den här bloggen är för att se till att de gamla råden överges och att uppdatera med de ny bloggstrategierna som finns 2022 och framåt.

Tre steg till att börja blogga och börja tjäna pengar

Steg 1: Starta din blogg

Jag har lanserat hundratals hemsidor och kan hjälpa dig att hitta din unika nisch, planera din innehållsstrategi på ett sakkunnigt sätt, välja det bästa webbhotellet, programvaran för e-postmarknadsföring och att starta din onlineverksamhet.

Steg 2: Skapa tillväxt

Jag har hjälpt flera webbplatsägare, bloggare, influencers, e-handlare, nystartade företag att skapa innehåll, länkar och skala upp verksamheten.  Denna tillväxt handlar mycket om att skapa system för att bygga trovärdighet (och Domain Authority) i din nisch i stor skala.

Steg 3: Få en inkomst snabbare

Genom att utnyttja vissa former av inkomstgenerering från dag ett kan du börja få in pengar snabbare och  – påskynda din passiva inkomst.

Slutord

Till sist vill jag stanna upp och säga att jag är glad att du är här. Jag värdesätter varje enskild person jag har träffat genom mitt bloggande.

Och framför allt är det mitt personliga uppdrag att hjälpa dig att lyckas.

Så länge du är villig att anstränga dig kommer jag att göra vad som krävs för att hjälpa dig att komma dit.

Helene Thituson

Helene driver ett flertal olika bloggar, som besöks av hundratusentals läsare varje månad. Hon hjälper andra över hela världen att starta upp sina egna verksamheter på internet. Hon fick äran att tilldelas ett Master Marketing Award inom Internet Marknadsföring i Phoenix Arizona.

När hon inte skriver eller arbetar, umgås Helene gärna med sin familj och sina vänner. Hon älskar att lära sig nya saker.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

För information: Några av länkarna i den här artikeln kan vara affiliate-länkar, vilket gör att jag kan få en ersättning det är helt utan kostnad för dig om du bestämmer dig för att handla något. Allt det jag rekommenderar här produkter jag personligen har använt och står bakom. Denna sida är inte avsedd att ge ekonomisk rådgivning och är endast till för underhållning. Du kan läsa mer om affiliate i min integritetspolicy.

Häng med in i den privata Facebook gruppen för exklusiv information!

Liknande inlägg:

Dagen jag dör

Dagen jag dör

Den dagen jag dör kommer mycket att ske. Mycket kommer att förändras. Världen kommer att vara upptagen. Den dagen jag dör kommer...

12 råd inför din bloggstart!

12 råd inför din bloggstart!

Funderar du på att starta en blogg? Jag tänker ibland: "Om jag bara visste då vad jag vet nu." Det finns massor av saker jag...

Vad är web 3.0? Ordlista

Vad är web 3.0? Ordlista

Nu går vi in i Web 3.0-framtiden och vi läser om många NYA ord och termer. Vad är nollpartsdata? Vad är skillnaden mellan första...